Publicerad den

Resor till och från daglig verksamhet under sommaren

Trafikkontoret behöver effektivisera trafiken och få större flexibilitet i användningen av våra fordon. Under sommaren är det normalt färre som reser med oss och dessutom har många förare semester. Därför drar vi alltid ned på trafiken, dvs antalet tillgängliga fordon, under denna period. Det innebär att resenärerna kan få resa med flera olika fordon och olika förare.

Resenärer som åker till och från daglig verksamhet har haft förmånen att samplaneras tillsammans och ofta med en och samma förare. Det betyder att de resenärer som enligt sitt tillstånd inte har ett särskilt behov av denna typ av resa, ändå kunnat resa med samplanering och samma förare. Detta kommer nu att förändras, med start i sommar. Trafikkontoret behöver arbeta särskilt aktivt med en effektiv trafik när resandet ökar, samtidigt som de åtgärder vi infört pga covid-19 i trafiken ligger kvar. Vi har exempelvis begränsad samåkning fortfarande.

Förändringarna fortsätter gälla även under hösten

Arbetet med att effektivisera trafiken kommer att fortsätta under hösten. Majoriteten av de ändringar som görs under sommaren kommer dock att ligga kvar. Förändringen gäller dock inte de resenärer som har särskilda behov och i sitt tillstånd fått beviljat undantag från hur vi vanligtvis utför en resa till och från daglig verksamhet.

Information om detta finns även på vår webbplats för resor till och från daglig verksamhet. Där finns också bilder på våra olika fordonstyper, som kan användas för att förbereda den som ska resa på vilka olika fordon som kan dyka upp.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Sophie Edler Hongelin, enhetschef kundservice, telefon: 031-368 29 49.